Friday, January 15, 2010

SM Sains Muar..! =D

Alhamdulillah...! Aku baru je check semakan tawaran ke SBP..! Dan aku dapat tawaran ke SM Sains Muar.. =D Alhamdulillah.. Aku bersyukur sangat.. Walaupun kalau ikutkan hati, aku nak masuk MOZAC, tapi takpe lah.. Asalkan ada tawaran.. Lagipun SM Sains Muar pun boleh tahan.. =) Aku sekarang tengah tunggu tawaran ke MRSM.. Harap2 dapat.. Sebab bila masuk MRSM, kalau dapat keputusan baik, senang nak sambung belajar kat oversea.. Insya-Allah! So, aku upload sikit gambar 'My Future School' kalau tak dapat MRSM..

Aku gembira sangat. Memang ini la yang aku impikan.. =D Aku bersyukur sangat sebab ALLAH makbulkan doa aku selama ini.. Tapi harap2 dapat masuk MRSM.. Especially MRSM Tun Ghaffar Baba.. Sebab dia antara MRSM yang top di Malaysia.. Ku mohon YA ALLAH! Tapi dalam masa yang sama, aku sedih jugak.. Kalau aku masuk sini atau MRSM, aku mungkin terpaksa tinggalkan kawan2 aku kat Kasap, cikgu2 yang tersayang.. Dan yang paling aku sayang sekali, aku sayang nak melepaskan gelaran KASAPIANS dari hidup aku.. =( Tapi, hidup mesti diteruskan bukan?? Pertemuan dan perpisahan kan memang adat manusia?? Aku terima dengan redha sebab ni semua untuk masa depan aku.. Aku harap, kawan2 aku pun dapat meneruskan kecemerlangan dalam hidup walaupun masing2 sudah terpisah.. AMIN

So, kalau aku tak dapat MRSM, aku akan masuk sini.. Muar dengan Segamat bukanya jauh sangat.. Paling lama pun, mungkin 1 jam perjalanan.. Jadi, 2 februari ni, aku akan daftar kat sekolah sini.. Bila dah daftar, aku bukan lagi KASAPIANS, tapi aku akan jadi warga SAMURA.. =)

So, sampai sini dulu post aku untuk kali ni.. Aku harap, kalau aku masuk sana, aku ada geng dari sekalah Kasap.. Mudah-mudahan.. AMIN =)

With love,
Ara the Kasapians

p/s : MRSM please...!

No comments: