Monday, January 18, 2010

SBP vs. Teknik

Hello semua.. Hahahah.. Aku tak tahu kenapa aku happy sangat.. Aku happy sangat sebab aku ada geng untuk masuk SM Sains Muar nanti.. Dan orang tuh adalah bestfriend aku dengan budak kelas aku.. Yeah! =) Yups! Hieqmah dengan Adib pun masuk SM Sains Muar sama dengan aku.. Hahahah.. Bestnye.. Ada geng..! Tak la terkotak katik aku kat sana..(Err betul ke?) =D

Sabtu lepas, dapat surat dari SBP.. Huih! Banyaknye kena keluar duit..! =( Baju kena cotton, kasut kena kasut hitam, bertumit dan tanpa tali and blablablabla.. Huih! =X

Hahahah.. Tadi aku check permohonan ke teknik.. Aku dapat SM Teknik JB untuk jurusan Kejuruteraan Awam.. Memang aku pilih.. Yang paling aku pelik, bila aku tengok je, aku ketawa sorang-sorang.. =X Peliknye aku nie.. Asik ketawa tetiba je.. =P Pastu ayah aku tengok. Ayah aku tanya nak masuk mana, SBP or Teknik? Aku cakap la, "Mestila SBP! Family kita kan famiy Sains.! =)" Heheheh.. =) Lagipun aku dah buat keputusan, aku taknak masuk teknik.. Aku sekadar mohon je sebab bila check sekurang-kurangnye nama aku penah tercatat kat internet.. Lagi satu, nanti dia bagi surat, boleh buat kenangan.. Sebab bila lagi la aku nak dapat surat.. Asik surat mak aku dengan ayah aku je.. Bila aku dapat surat nanti, aku framekan.. =D Hahahah..(giler la aku nih) Kalau tak dapat mana2 tapi teknik dapat, aku akan stay kat Kasap.. Sebab otak aku memang boleh masuk Sains je.. =) So, keputusan muktamad..! Aku akan masuk SM Sains Muar! =D

Tadi aku check kan untuk Hafiz Tuah jugak.. Dia suruh checkkan SBP dengan Teknik.. SBP dia tak dapat.. And aku dah hantarkan rayuan unyuk dia.. Teknik pulak dia dapat Teknik Jasin untuk Kejuruteraan Mekanikal.. Aku tak tahu dia nak pegi ke tak.. Harap2 kau dapat SBP untuk second intake.. Ape2 pun, wishing you all the best yer Hafiz! =)

So, guys, siapa2 yang tak dapat SBP, don't give up.. Buat la rayuan and then tunggu untuk second intake.. Ape2 pun, jangan lupa buat solat hajat dengan solat tahajjud, ok...! =D Jangan sesekali lupa Tuhan.. Kalau tak dapat jugak, mungkin rezeki korang bukan dekat SBP.. Mungkin dekat sekolah korang yang lama jugak.. Ape sahaja yang ALLAH lakukan, pasti ada hikmahnye, bukan?? Jangan sesekali mempertikaikan keputusan-NYA So, percaya la pada ALLAH.. Dia tahu ape yang terbaik untuk hambanya..

With love,
Ara the Kasapians

p/s : Tawaran ke MRSM nak check macam mana??