Sunday, March 4, 2012

It is the matter of sincere or not

Assalamualaikum peepsss!

Entah kenapa benda ni tetiba terlintas kat kepala.

Perempuan zaman sekarang macam murahan. Pakai baju dah tak reti nak tutup. Dah takde rasa malu.Tapi bila kahwin, hantaran mesti melampau! Kalah kawin dengan anak raja. Kalau tak lebih RM5000 tak sah! Boleh mati semput nak cukupkan duit! Encik-encik dan cik-cik sekalian, SINCERITY!! Kahwin bukan sebab duit. Tapi nak bahagia. Dan bahagia perlu ada keikhlasan.

Well, money is not everything, but it sure does make a lot of differences. Sebab duit orang berbunuhan, sebab duit hang tak hormat mak bapak, sebab duit hang lupa akhirat, and blablabla..

Sekarang sevelum kahwin, masing-masing buat list dulu. DSLR, ipad, iphone, ipod, lepas ni apa pulak, iCity?

Orang yang duduk ceruk mana that have nothing but nature, still boleh hidup bahagia walaupun takde duit. Anak berderet-deret, hidup sihat, boleh senyum, boleh ketawa. We can't buy happiness, but happiness can guarantee a good life.

Keperluan dan keinginan itu berbeza oke?

1 comment:

Adilah Binti Rostam said...

Mmm..memang betul ape yang awak post tu. Manusia semakin materialistik. Zaman mewah n moden lah katakan.. Donia-donia. :/